Parlamentarii își măresc salariile în plină criză - Focus Prima TV

Parlamentarii își măresc salariile în plină criză

În timp ce românii abia mai fac față scumpirilor galopante din ultima perioadă, aleșii și-au votat majorări de salarii. Veniturile demnitarilor ar trebui să crească, în medie, cu 2.000 de lei. Totul în condițiile în care Curtea Constituțională a anunțat că precedenta creștere salarială pe care și-au acordat-o nu a respectat legea fundamentală.

În luna iunie a anului trecut, Marcel Ciolacu, președintele PSD, declara ,,eu cred că noi demnitarii trb să facem, în acest moment să strângem cureaua și să participăm al acest efort comun” atunci când deputații modificau o ordonanță a guvernului care majora salariile anumitor angajați din ministere și adăugau pe listă și majorări pentru demnitari. Legea a fost ulterior atacată la Curtea Constituțională și nu a mai fost adoptată.

Salariile vor crește totuși. Printr-o ordonanță de urgență. Aleșii Coaliției au au profitat de moment și au modificat în comisii textul actului normativ în așa fel încât majorarea să fie valabilă și pentru demnitari. Ideea a aparținut unor senatori UDMR. Așa că acum este prevăzută o mărire cu 25% a indemnizațiilor funcționarilor publici implicați în procesul legislativ. Adică președintele României, miniștrii, parlamentarii, primarii, președinții de consilii județene și locale și funcționarii publici care îi deservesc pe aceștia.

Legea a trecut de Senat cu 91 de voturi pentru și 22 împotrivă. Practic, doar cei de la USR nu au votat-o.

Actuala majorarea a indemnizațiilor ar trebui să intre în vigoare de la 1 noiembrie.

Total
12
Shares
Total
12
Share