Pașapoarte de vaccinare, la vânzare pe internet – Focus Prima TV

Pașapoarte de vaccinare, la vânzare pe internet

Un antreprenor român eliberează pașaport de vaccinare înaintea statului. Nu de astăzi, nici de ieri ci, spune el, de la începutul anului, atunci când nici nu auzisem de Green Pass. Nu este gratuit, ci costă 200 de lei. Există și pachet de familie. 300 de lei. Atenție, însă! Ce vinde el este, de fapt, un cod QR pe care oricine îl poate obține cu o singură condiție… să fie vaccinat cu schema completă. Urmariti un reportaj in exclusivitate.

Așa sună o discuție cu un vânzător de Green Pass-uri. Costă 200 de lei și se eliberează pe loc, pe baza adeverinței de vaccinare.

Atenție! Bărbatul pretindea că vinde mult discutatul Pașaport Covid! De altfel, și în anunț spunea același lucru.
După discuția telefonică am mers să ne întâlnim cu el.

Vânzătorul pretindea,conform anuțului, că elibereză Pașaport de Vaccinare, așa numitul Green Pass, după cum a fost inițial botezat de Comisia Europeană. Pentru o mai mare credibilitate, a folosit chiar și unul dintre însemnele Uniunii Europene pe așa-numitul cod QR pe care îl eliberează. După ce a fost audiat la poliție, vânzătorul a schimbat anunțul de pe internet. DIn ”Certificat digital al Ununii Europene privind COVID” în “Cod QR”.

În realitate, însă, codul nu ajută la nimic- nu este valabil nici la granițele terestre, nici la aeroport. Ce vinde, de fapt? Un ” buzunar electronic” în care cumpărătorii își pot ține adeverința de vaccinare. Operațiune pe care fiecare
persoană vaccinată poate să o facă gratuit doar intrând pe adulți.renv.ro.

Vânzătorul susține că nimic din ce face nu este ilegal.

Ce trebuie să știe oamenii despre pașaportul de călătorie? Acesta nu poate fi obținut momentan. Comisia Eurpeană a dat undă verde și a stabilit cadrul legislativ. România, restul țărilot UE, lucrează la platforma de pe care vor putea fi obținute GRATUIT, după 1 iulie.

Mai mult, Pașapoartele de Vaccinare vor putea fi eliberate doar de către o instituție a statului și vor conține un sigiliu electronic pentru a garanta autenticitatea. Adică o semnătură digitală, care nu poate fi falsificată și care va fi inclusă într-o bază de date europeană. Certificatele fără această semnătură a autorităților NU SUNT VALABILE.
Antreprenorul – dornic de a-și rotunji veniturile pe seama inocenței oamenilor…nu este însă la prima abatere de acest fel! Acum patru ani a fost audiat la DIICOT într-un dosar care privea constitituirea unui grup infracțional organizat, care urma să vândă datele personale a 9000 de oameni.

Acum, vânzărtorul este în perioada de probațiune, conform deciziei instanței de judecată. Despre acest aspect vă
spunem mai multe, vineri, la Focus.

Total
0
Shares
Total
0
Share