Pașapoartele Covid scindează UE – Focus Prima TV

Pașapoartele Covid scindează UE

Liderii Uniunii Europene discută astăzi despre posibilitatea emiterii unor pașapoarte de vaccinare. Dezbaterea are loc în contextul presiunilor făcute de unele state care vor să își salveze sezonul turistic. De cealaltă parte , sunt țări care dezaprobă total introducerea acestui tip de document și
limitare de călătorie argumentând că este discriminatoriu.

Unul dintre punctele aflate în dezacord în privința aprobării unor pașapoarte anticovid este că acestea ar oferi privilegii sporite persoanelor din afara Uniunii, în special celor din Marea Britanie și Israel, țări cu o rată de vaccinare mai mare față de media europeană.

Sunt țările care se opun unor astfel de documente, care ar restricționa circulația în Uniune.

Cei mai mari susținători ai emiterii pașapoartelor covid sunt statele cu un mare potențial turistic, care au avut foarte mult de pierdut de pe urma pandemiei.

Israelul, unde a fost imunizată mai mult de jumătate din populație, a început folosirea așa-ziselor pașapoarte de vaccinare la reuniuni publice.

Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni a anunțat deja că va lansa un document de călătorie la sfârșitul lunii martie. Acest permis va conține rezultatele testelor și certificatele de vaccinare și se speră că va facilita călătoriile internaționale prin accelerarea procedurii de check in.

Total
0
Shares
Total
0
Share