Pașaport de vacanță - Focus Prima TV

Pașaport de vacanță

Bulgaria a dat, oficial, startul sezonlui turistic. Plajele goale și atât de curate își așteaptă oaspeții. Camerele de hotel sunt pregătite în cel mai mic detaliu iar gazdele, mai primitoare ca oricând. Restricțiile sunt puține, însă cuvântul de ordine pe tot litoralul bulgăresc este SIGURANȚA. O echipă Prima TV este în Bulgaria și vă aduce toate informațiile despre cum să vă planificați un concediu la Sudul Mării Negre. Începe, așadar, Pașaport de Vacanță.

Pentru că suntem abia la mijlocul lunii mai, cei mai mulți dintre români doar se gândesc la concediu. Perioada
aglomerată pe litoralul bulgăresc va fi în lunile iulie și august. Cei care însă vor să-și planifice un sejur în extrasezon trebuie să știe că drumul este liber, fără timp de așteptare la punctele de trecere a frontierei și fără cozile interminabile spre stațiuni.

În stațiuni masca este obligatorie doar în spațiile închise și restricțiile de circulație pe timpul nopții au fost ridicate de mult. Majoritatea hotelurilor sunt încă închise iar personalul, în febra pregătirilor. După un an dezastruos din punct de vedere economic, își pun toate speranțele în turiștii români. Care, de altfel, sunt și cei mai numeroși în fiecare an, pe plajele bulgărești. Există, totuși, câteva locuri de cazare care deja primesc turiști. Pe lângă localnici, cei mai mulți sunt germani sau francezi.

La fel ca anul trecut, din cauza pandemiei turiștii se gândesc de două ori înainte de a-și planifica un concediu în afara țării. Iar asta i-a motivat pe managerii hotelurilor din Bulgaria să ia măsuri suplimentare de protecție.

Și dacă, totuși, nici ofertele, nici frumusețea nu sunt sufficient de convingătoare pentru a planfica un concediu…dorul de mare, de valuri, sigur este!

Total
0
Shares
Total
0
Share