Pasiune transformată în afacere de succes - Focus Prima TV

Pasiune transformată în afacere de succes

A învățat totul de pe internet, iar acum a ajuns unul dintre cei mai căutați meseriași din breasla sa. Este povestea lui Călin Ștef, orădeanul care, din mecanic auto, s-a transformat în restaurator de ambarcațiuni. A început în urmă cu trei ani, dar prin atelierul său au trecut deja peste 100 de bărci și vaporașe de mici dimensiuni. Din mâinile lui, epavele se transformă în adevărate bijuterii nautice. Iar notorietatea i-a adus acum şi cel mai important proiect. Va recondiționa fostul vapor a lui Nicolae Ceaușescu.

Timp de 12 ani, Călin Ștef a deținut un atelier auto in Oradea. Și-a mutat apoi afacerea intr-un sat aflat la doar câțiva kilometri. În toată această perioadă, tânărul mergea foarte des în Ungaria la pescuit. Acolo s-a împrietenit cu mai mulți proprietari de ambarcațiuni și a început să prindă drag de acestea.

Așa că timp de opt luni a studiat tot ce se putea despre legislație și despre cum sunt construite bărcile. S-a inspirat cel mai mult de pe internet, unde a găsit sute de tutoriale. În cele din urmă, Călin a decis să facă o schimbare majoră chiar înainte de pandemie. A deschis primul atelier de recondiționat bărci din vestul României.

La început s-a promovat singur pe rețelele de socializare. Clienții nu au întârziat să apară. După trei ani de muncă grea, Călin Ștef a tras lozul câștigător. Va sta aproape un an de zile la Snagov, lângă București, pentru a recondiționa fosta ambarcațiune a lui Nicolae Ceaușescu, pe care fostul conducător și-a făcut-o cadou când a împlinit 60 de ani.

Potrivit specialiștilor, o barcă cu motor uzată costă aproximativ 1.500 de euro. Prețul însă poate urca chiar şi până la 100.000 de euro.

Total
0
Shares
Total
0
Share