Paște în format restrâns la Vatican – Focus Prima TV

Paște în format restrâns la Vatican

Vatican News

Pentru al doilea an consecutiv, Papa Francisc a oficiat Slujba de Înviere cu ocazia Paștelui Catolic într-un cadru restrâns. Suveranul Pontif le-a transmis un mesaj de speranță credincioșilor din bazilica Sfântului Petru. Și în restul Italiei atmosfera a fost sumbră. Bisericile din multe regiuni au fost complet închise, iar interdicțiile de circulație instituite de autorități au făcut băgat lumea în case înainte de ora 22.

În plină criză sanitară, Papa Francisc a oficiat slujba de Înviere la Bazilica Sfântul Petru din Vatican. La ceremonie au fost prezenți doar 200 de oameni. În anii anteriori pandemiei, la eveniment luau parte zeci de mii de credincioși din toate colțurile lumii.

În Piața San Pietro pustie, a urmat tradiționalul mesaj Urbi et Orbi.

Atmosfera sumbră din inima catolicismului a fost replicată în întreaga Italie. În mai multe regiuni ale țării bisericile au fost închise iar slujba de Inviere nu a putut fi oficiată.

Doar unele lăcașe de cult au fost deschise aseară pentru cei care au vrut să vină să se roage. Însă, puțini au fost cei care au făcut acest lucru. Totul pentru ca termenul în care nimeni nu are voie să circule pe stradă fără un motiv întemeiat după ora 22 să poată fi respectat.

In zona roșie, decretul guvernului italian prevede interdicția deplasărilor la rude, prieteni sau familie.

În multe regiuni italiene restricțiile vor rămâne în vigoare și după sărbătorile pascale.

Total
0
Shares
Total
0
Share