Patriarhia Română: 9 martie - rugăciune de pomenire a luptătorilor anticomunişti - Focus Prima TV

Patriarhia Română: 9 martie – rugăciune de pomenire a luptătorilor anticomunişti

Patriarhia Română a transmis centrelor eparhiale îndemnul de a săvârşi, miercuri, slujbe de pomenire a celor care au pătimit “în timpul regimului comunist ateu, apărând credinţa în Dumnezeu şi demnitatea poporului român”.

“Ziua de 9 martie, zi de pomenire în calendarul ortodox a celor 40 de Mucenici din Sevastia, este şi Ziua comemorării Deţinuţilor Politici Anticomunişti din perioada 1944-1989, a celor ce au luptat, cel mai adesea până la moarte, îndurând suferinţe inimaginabile în închisorile comuniste de exterminare, împotriva instaurării în România a unui regim politic totalitar şi ateu. În semn de neuitare şi recunoştinţă, ne rugăm în această zi pentru odihna sufletelor celor ce au murit iubindu-şi ţara şi poporul greu încercate, rămânând statornici în credinţa creştină ortodoxă, credinţă pe care regimul comunist a încercat să o smulgă sistematic şi brutal din sufletele românilor”, se arată într-un comunicat al Patriarhiei, transmis AGERPRES.

În acest context, Patriarhia Română a transmis centrelor eparhiale îndemnul de a săvârşi slujbe de pomenire.

“Biserica Ortodoxă Română îşi arată constant preţuirea faţă de foştii luptători şi deţinuţi politici din timpul regimului comunist care sunt, pentru prezent şi viitor, veritabile modele de demnitate, statornicie în credinţă şi patriotism. Pe aceşti luptători români pentru credinţă şi libertate, Biserica îi pomeneşte la fiecare Sfântă Liturghie, alături de eroii din toate timpurile şi din toate locurile, deoarece s-au jertfit în lagăre şi în închisori pentru libertatea, unitatea şi demnitatea poporului român”, arată sursa citată.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share