PE vrea o nouă strategie a relațiilor UE-Rusia. “Toate statele membre UE să arate solidaritate maximă cu Germania, Polonia și Suedia” – Focus Prima TV

PE vrea o nouă strategie a relațiilor UE-Rusia. “Toate statele membre UE să arate solidaritate maximă cu Germania, Polonia și Suedia”

Parlamentul European condamnă expulzarea celor trei diplomați UE din Rusia, care vine împotriva acordurilor internaționale semnate de Kremlin. Legislativul european cere statelor europene să se solidarizeze în spatele Germaniei, Poloniei și Suediei și de asemenea să fie revizuită strategia Uniunii față de relațiile cu Rusia.

“Condamnăm cu tărie recenta decizie a Federației Ruse de a expulza din țară trei diplomați ai UE, respectiv din Germania, Polonia și Suedia. Expulzarea diplomaților este complet nejustificată și vine împotriva scrisorii și spiritului convenției de la Viena, care permite în mod explicit diplomaților să constate prin toate formele legale condițiile și evoluțiile din statele în care se află, și să raporteze înapoi guvernelor care i-a trimis.

Astfel, cerem Federației Ruse să respecte legea internațională și să revină asupra deciziei. A nu face acest lucru va fi alt semnal al voinței Federației Ruse de a nu respecta angajamentele internaționale pe care în mod arbitrar și le-a asumat.

Total
0
Shares
Total
0
Share