Pedepse mai dure pentru șoferii inconștienți - Focus Prima TV

Pedepse mai dure pentru șoferii inconștienți

Mașinile pot deveni arme letale, depinde cine le conduce. În ultimul an, 100 de oameni au murit după ce au fost loviți de șoferi care s-au urcat la volan băuți, drogați sau fără permis. Un senator cere acum schimbarea codului penal: să nu beneficieze de pedeapsa cu suspendare și să meargă direct la închisoare.

20.000 de șoferi au fost trimiși în judecată, numai în ultimul an, pentru că au condus după ce au consumat droguri sau alcool sau fără să aibă permis Puțini dintre ei au ajuns însă în spatele gratiilor. Mario Iorgulescu este un caz de notorietate. În 2019, el a intrat pe contrasens și a lovit frontal altă mașină. Șoferul a murit pe loc. Analizele au stabilit că fiul lui Gino Iorgulescu avea o alcoolemie de 1,96 și consumase cocaină. De atunci, are două mandate de arestare pe numele lui. Însă nici până în ziua de azi nu și-a executat pedeapsa. Mai mult, se consideră nevinovat.

Cazul lui Mario Iorgulescu este un exemplu clar că legea este prea blândă. Senatorul Robert Cazanciuc propune acum schimbarea codului penal. Doar în ultimul an, 100 de oameni au murit în accidente provocate de șoferi iresponsabili.

România ocupă, pentru al cincilea an la rând, primul loc în Europa la numărul de morți în accidente rutiere.

Total
0
Shares
Total
0
Share