Pelerinaj cu o sută de mii de oameni, la Nicula

Pelerinaj cu o sută de mii de oameni, la Nicula

Peste o sută de mii de credincioşi ortodocşi au fost azinoapte la mănăstirea Nicula şi s-au închinat la icoana
făcătoare de minuni a Fecioarei Maria într-un pelerinaj impresionant. După o noapte de rugăciune, oamenii au
rămas in curtea mănăstirii şi s-au odihnit în corturi, iar dimineaţă au participat la Sfânta Liturghie. Alte mii de
credincioşi, de data aceasta catolici, au participat la pelerinajul de Sfânta Maria de la Basilica Papală Maria Radna.

Ca la un semn, dealul mănăstirii Nicula din Cluj s-a luminat şi s-a umplut de cântece, când icoana fecioarei maria a fost arătată mulţimii intr-o procesiune impresionanta. Unii credincioşi s-au aşezat in genunchi şi şi-au pus nădejdea in Dumnezeu.

Abia spre dimineaţă pelerinii s-au aşezat pe pământul rece, iar puţin după ora 9 preotii au adunat din nou mulţimea la rugăciune. Peste 100.000 de oamnei, tineri şi bătrâni, au ajuns la Nicula, numărul lor depăşind orice aşteptare. A fost extrem de aglomerat, însă oamenii şi-au păstrat calmul şi au aşteptat chiar şi cu orele sa ajungă in preajma mănăstirii.

Şi comunitatea catolică din România a celebrat Adormirea Maicii Domnului, la Basilica Papală Maria Radna din judeţul Arad. Aici, slujbele au fost oficiate în 5 limbi: română, maghiară, germană, croată şi slovacă. Sfânta litughie
pontificală a fost oficiată de doi episcopi, unul de la Timişoara, iar celălalt de la Olomouc, Cehia. Dupa slujbă,
credinciosii au cules din padurea de stejari din spatele manastirii, niste muguri asemuiti cu lacrimile Fecioarei Maria.

Sărbătoarea de astăzi este punctul culminant al vieţii Maicii Domnului, spun clericii.

Atestată documentar de peste 700 de ani, mănăstirea Maria Radna a primit în anul 1992, de la Sfântul Părinte Papa Ioan Paul al II-lea, titlul de Basilica Papală Minor, iar aici se găseşte o icoană a Maicii Domnului cu pruncul Iisus, care este făcătoare de minuni.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt