PELERINAJ DE PANDEMIE, LA GALAŢI – Focus Prima TV

PELERINAJ DE PANDEMIE, LA GALAŢI

Ninsoarea deasă, care a căzut peste Galaţi, nu i-a împiedicat pe credincioşi să meargă în număr mare să se roage la moaştele Sfântului Andrei, expuse în curtea catedralei arhiepiscopale. Oamenii au respectat, însă, distanţarea socială şi, spun autorităţile, nu au existat probleme. Pentru localnici, Sfântu Andrei este şi ocrotitorul oraşului, iar în anii anteriori acest pelerinaj dădea startul Sărbătorilor Galaţiului, acum anulate din cauza pandemiei.

Doar cei din Galaţi au putut participa la pelerinajul la moaştele Sfântului Andrei, iar jandarmii şi poliţiştii au controlat pe toată lumea. Pelerinilor li s-a verificat, de asemenea, temperatura şi au fost şi dezinfectaţi. Dezinfectată a fost şi sticla ce a protejat sfintele moaşte, după fiecare persoană care trecea. În ciuda vremii reci şi a ninsorii, oamenii au stat la coadă pentru a se ruga.

Arhiepiscopul Dunării de Jos, Casian Crăciun, a ieşit din catedrală pentru a tămâia încă o dată moaştele, dar şi pentru a binecuvânta pelerinii.

Moaştele Sfântului Andrei şi cele ale sfinţilor vindecători vor mai fi expuse până în această noapte, la ora 22, apoi vor fi duse înapoi în catedrală. În acest an pelerinajul a ţinut doar două zile, în loc de patru, ca deobicei.

Total
0
Shares
Total
0
Share