Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, la persoane suspectate că au construit într-un parc monument istoric / Lucrările, oprite printr-o ordonanţă emisă de procurori / Fiul primarului comunei prahovene Cornu, vizat – Focus Prima TV

Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, la persoane suspectate că au construit într-un parc monument istoric / Lucrările, oprite printr-o ordonanţă emisă de procurori / Fiul primarului comunei prahovene Cornu, vizat

Poliţiştii şi procurorii fac, miercuri, patru pecheziţii în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, la persoane suspectate că au construit într-un parc monument istoric, iar lucrările vor fi oprite printr-o ordonanţă emisă de procurori. Surse judiciare au precizat că una dintre persoanele vizate este Alexandru NAnu, fiul primarului comunei prahovene Cornu. 

Surse judiciare au precizat că una dintre persoanele vizate este Alexandru Nanu, fiul primarului comunei prahovene Cornu, despre care presa a scris că a avut în trecut mai multe contracte cu Primăria Capitalei şi Primăria Sectorului 1. 

Alexandru Nanu este fost vicepreşedinte al Organizaţiei de Tineret a PSD Prahova şi patron al Clubului Nuba din Bucureşti. 

”La această oră, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează 4 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti. În această cauză, sunt efectuate cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de executare, fără autorizaţie de construire sau de desfiinţare, ori cu nerespectarea prevederilor acesteia, de lucrări de construire, reconstruire, extindere, reparare, consolidare, protejare, restaurare, conservare, precum şi orice alte lucrări, indiferent de valoarea lor, care urmează să fie efectuate la toate categoriile de monumente istorice prevăzute de lege, la construcţii amplasate în zone de protecţie a monumentelor şi în zone construite protejate şi abuz în serviciu”, a transmis, miercuri, Poliţia Română.

Sursa citată a precizat că ”faptele au legătură cu efectuarea de lucrări de construire/desfiinţare fără autorizaţie de construire/desfiinţare în zona unui parc, ce figurează cu regim de monument istoric, urmând a fi pusă în aplicare o ordonanţă de oprire a lucrărilor emisă de unitatea de parchet”.

Total
0
Shares
Total
0
Share