Pericol de inundații în mai multe județe. Ministrul mediului: Vârful episodului de vreme rea va fi în această seară - Focus Prima TV

Pericol de inundații în mai multe județe. Ministrul mediului: Vârful episodului de vreme rea va fi în această seară

Specialiștii Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor avertizează privind creșterea debitelor mai multor râuri din țară cu posibile depășiri ale cotelor de apărare în special în intervalul 29.05.2022 ora 22:00 – 30.05.2022 ora 10:00 pe unele râuri din judeţele: Vâlcea, Sibiu, Gorj şi Hunedoara. De asemenea, hidrologii avertizează că există posibilitatea ca, în intervalul aflat sub incidența codului portocaliu de inundații, să se emită și mesaje de Fenomene Imediate COD ROȘU, cu probabilitate mai mare pentru unii afluenți ai Oltului din județele Vâlcea și Sibiu, respectiv pentru unii afluenți ai Jiului din județele Gorj şi Hunedoara. Ministrul Mediului, Tánczos Barna, spune că autoritățile au luat măsurile de pregătire necesare iar ISU va fi informat de evoluția situației.

„Ministrul Tánczos Barna a convocat astăzi o nouă ședință extraordinară a Comitetului ministerial pentru situaţii de urgenţă (CMSU), constituit la nivelul #MMAP, ca urmare a actualizării avertizărilor hidro-meteo de COD GALBEN și COD PORTOCALIU transmise de Administratia Nationala de Meteorologie RA, precum și de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

Total
0
Shares
Total
0
Share