Persoanele vaccinate prezintă un risc de decese ori de spitalizare de 10 ori mai redus decât cele nevaccinate - Focus Prima TV

Persoanele vaccinate prezintă un risc de decese ori de spitalizare de 10 ori mai redus decât cele nevaccinate

Persoanele care au fost vaccinate cu schema completă prezintă un risc de deces de 11 ori mai mic și un risc de spitalizare de 10 ori mai mic decât persoanele nevaccinate, susțin autoritățile americane din domeniul sănătății. Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor a publicat trei articole care demonstrează încă o dată faptul că imunizarea este eficientă și previne apariția formelor severe ale COVID-19.

Primul studiu a analizat sute de mii de cazuri de COVID-19 din 13 jurisdicţii americane în perioada 4 aprilie – 19 iunie, înainte ca varianta Delta să devină tulpină dominantă. Datele au fost apoi comparate cu cazurile confirmate în  perioada 20 iunie – 17 iulie. Cercetătorii au ajuns la concluzia că riscul ca o persoană complet vaccinată să fie infectată cu COVID-19 în comparaţie cu o persoană nevaccinată a crescut uşor. În schimb, protecția împotriva decesului și a spitalizării a rămas stabilă, scrie Digi24.

Autorităţile sanitare evaluează în prezent necesitatea unei a treia doze şi este probabil ca persoanele în vârstă să fie primele care o vor primi atunci când administraţia Biden îşi va lansa campania de rapel pe 20 septembrie.

Total
0
Shares
Total
0
Share