Personalul medical ar putea fi obligat să prezinte certificatul verde COVID-19. Cei care refuză pot fi concediați - Focus Prima TV

Personalul medical ar putea fi obligat să prezinte certificatul verde COVID-19. Cei care refuză pot fi concediați

Certificatul verde COVID-19 ar putea deveni obligatoriu pentru personalul medical din spitalele publice și private. Cei care nu s-au vaccinat ori nu au trecut prin boală vor fi obligați să se vaccineze ori să se testeze periodic, în caz contrar contractul lor de muncă putând fi suspendat.

Prevederile sunt cuprinse într-un proiect de lege publicat luni, în transparență decizională, de Ministerul Sănătății. Potrivit proiectului, personalul medical din spitalele publice și private trebuie să prezinte dovada vaccinării, a testării sau a trecerii prin boală. În cazul în care nu este prezentat certificatul verde, contractul de muncă va fi suspendat pentru 30 de zile, după care contractul încetează de drept.

„Vrem să promovăm actul normativ în regim de urgență. Aceste măsuri sunt necesare în contextul epidemiologic actual, cu o creștere importantă a numărului de cazuri, când trebuie asigurată siguranța pacienților, dar și a personalului medical. Sistemul medical, prin excelență, se bazează pe știință, inovație și tehnologie, în care un loc important în dețin vaccinurile”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății.

După ce va fi aprobat de Guvern, proiectul de lege va merge pentru dezbatere și aprobare în Parlament.

Total
1
Shares
Total
1
Share