Pescarii britanici se plâng că Brexit este „o trădare”. Industria pescuitului pierde un milion de lire sterline zilnic – Focus Prima TV

Pescarii britanici se plâng că Brexit este „o trădare”. Industria pescuitului pierde un milion de lire sterline zilnic

Avantajele pe care ar fi urmat să le aducă Brexitul industriei pescuitului din Regatul Unit au reprezentat un argument fundamental al susținătorilor și promotorilor ieșirii țării din Uniunea Europeană. La o lună de la oficializarea Brexitului, însă, industria pescuitului din Scoția nu prea are motive să sărbătorească, scrie Politico.

Pescarii din Scoția, acolo unde se află în jur de 70% din industria britanică a pescuitului, se confruntă cu o birocrație sufocantă în încercarea de a vinde pe continent, iar profiturile lor se prăbușesc.

Cei care lucrează în acest domeniu dau vina pe acordul comercial Brexit semnat la finalul anului trecut de Boris Johnson. Puține dintre discursurile pro-Brexit ale premierului britanic au omis „suita de avantaje” pe care ieșirea din UE le va aduce pescarilor britanici – „Ne vom recupera dreptul de a pescui și vom spori capacitatea acestei industrii extraordinare”, anunța Johnson în Camera Comunelor în luna iulie a anului trecut.

Total
0
Shares
Total
0
Share