Pesta le-a omorât porcii-n bătătură. „Serviciile veterinare au intervenit de urgență!” – Focus Prima TV

Pesta le-a omorât porcii-n bătătură. „Serviciile veterinare au intervenit de urgență!”

În localitatea Obrejița, din județul Vrancea, pesta porcină africană (PPA) a omorât șase porci dintr-un șeptel de 14 suine. Ca urmare, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Vrancea a trecut la uciderea preventivă a restului de porcine găsite în gospodărie.

„În data de 03.03.2021, a fost confirmată prezenţa virusului pestei porcine africane într-o gospodărie având ca efectiv total 14 porci, din care şase porci morţi, situată în localitatea Obrejita, judeţul Vrancea. În urma confirmării diagnosticului de către Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București (IDSA) – Laboratorul Național de Referință pentru Diagnostic și Sănătate Animală, serviciile veterinare au intervenit de urgență.

Gospodaria din localitatea Obrejița, Com.Obrejița, județul Vrancea a fost plasata sub supraveghere oficială, au fost aplicate măsuri de restricție pentru circulația persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor și a mijloacelor de transport, precum și dezinfecția exploatației”, se arată într-un comunicat de presă al DSVSA județene.â

Total
0
Shares
Total
0
Share