Peste 100 de zboruri au fost anulate în Japonia din cauza ninsorilor abundente - Focus Prima TV

Peste 100 de zboruri au fost anulate în Japonia din cauza ninsorilor abundente

Reuters

Peste 100 de zboruri interne din Japonia au fost suspendate duminică din cauza ninsorilor abundente înregistrate în nordul şi vestul ţării, au anunţat cele mai importante două companii aeriene japoneze, potrivit Reuters.

ANA Holdings a anulat 79 de zboruri până la ora 16.00 (07.00 GMT), afectând circa 5.100 de pasageri, a declarat Yutaka Kitahara, directorul de operaţiuni al companiei.

“Întrucât situaţia meteorologică din nord-estul Japoniei rămâne instabilă, ar putea urma şi alte anulări”, a precizat Kitahara.

La rândul său, Japan Airlines Co a anulat 49 de zboruri până la ora 16.00 (07.00 GMT), afectând 2.460 de pasageri, a declarat un reprezentant al diviziei de operaţiuni a companiei aeriene.

La nivel mondial, mii de zboruri au fost anulate în weekend-ul de Crăciun din cauza răspândirii rapide a noii variante a coronavirusului, Omicron.

Japonia, care înăsprise controalele la frontiere pentru a contracara ameninţarea Omicron, a raportat doar o duzină de cazuri de transmitere comunitară a noii variante şi 231 de infecţii cu Omicron în total, luând în calcul şi sosirile din străinătate, a informat Ministerul Sănătăţii.

Sursa: Agerpres

Total
0
Shares
Total
0
Share