Peste 60% dintre elevi au luat note sub 7 la matematică. Expert în educație: „Pagubele din învățământ se vor vedea peste patru ani” - Focus Prima TV

Peste 60% dintre elevi au luat note sub 7 la matematică. Expert în educație: „Pagubele din învățământ se vor vedea peste patru ani”

Cifrele ne arată, încă o dată, cât de prost stăm la matematică. Peste 60% dintre cei de clasa a VIII-a, care au dat Evaluarea Națională, au luat note sub 7. Cătălin Ciupală, profesor de matematică, spune că, în general, soluțiile pentru recuperarea materiei sunt complexe și de lungă durată.

„Noi suntem obișnuiți la noi în țară cu medii foarte mari și note foarte mari. Majoritatea notelor ar trebui să fie sub 7 sau sub 8. Un alt lucru care ar trebui luat în considerare este faptul că matematica este nenaturală, în sensul că nu gasești limbajul matematic în viața de zi cu zi”, susține Cătălin Ciupală.

Dintr-o altă perspectivă, profesoara de matematică, Manuela Prajea, este dezamăgită de nivelul de predare din România. Ea a ales să predea în America, unde educația este la alt nivel.

Total
0
Shares
Total
0
Share