Peste 700.000 de elevi rămân fără bursă - Focus Prima TV

Peste 700.000 de elevi rămân fără bursă

Ministerul Educației a schimbat regulile de acordare a burselor de merit! De acum înainte, doar elevii care au media peste 9,50 vor primi recompensa. Pragul a fost ridicat de la 8,50. Peste 700.000 de elevi sunt afectați de decizie. Așa se face că asociațiile care îi reprezintă se gândesc chiar la grevă, dacă ministerul nu va reveni asupra deciziei.

Ordinul ministerului Educației a fost publica tîn Monitorul Oficial și prevede că media necesară pentru a beneficia de bursa de merit este 9.50, față de 8.50 cum era anterior.

Ministrul Educației spune că 25% dintre elevii din România au medii mai mari de 9,50. Și astfel unul din patru copii ar primi în continuare bonusul pentru rezultatele bune la învățătură. În 2022, cuantumul minim pentru bursa de merit, aisgurat de la bugetul de stat, s-a dublat, de la 100 la 200 de lei. Primăriile pot suplimenta aceste sume.
Reprezentanții Consiliulului Național al Elevilor insistă să se rămână la vechiul prag. Și au solicitat ministrului o întâlnire ca să-și facă vocea auzită.

Probleme sunt și în ceea ce privește testarea elevilor. După ce a început cu întârziere, acum nu va mai putea fi asigurată deloc. Cel puţin în perioada următoare.

Fără teste și cu un număr de cazuri care crește alarmant de la o zi la alta, autoritățile au decis să renunțe la o săptămână de vacanță în cazul elevilor de gimnaziu și liceu

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila spune că menținerea școlilor deschise se numără printre priorități în valul cinci. Omicron afectează însă copiii mai mult decât celelalte variante.

Total
0
Shares
Total
0
Share