Peste 700 de evacuări din cauza scurgerii de lavă - Focus Prima TV

Peste 700 de evacuări din cauza scurgerii de lavă

Erupția vulcanului de pe insula La Palma provoacă dezastre de proporții. Peste 700 de locuitori au primit ordine de evacuare din cauza unei scurgeri de lavă care s-a apropiat periculos de mult de zona în care aceștia se află. Potrivit Institutului Național de Geologie al Spaniei, lava care a apucat să se răcească a ajuns la dimensiunea unei clădiri de 3 etaje!

Râuri întregi de lavă din vulcanul Cumbre Vieja continuă să se reverse asupra localităților din insula spaniolă La Palma. În prezent, lava se scurge pe trei fronturi principale, fapt care a dus și la izbucnirea unor incendii de proporții.

700 de locuitori ai unei comune din vestul insulei au fost nevoiți să părăsească locuințele!

Până în prezent, șapte mii de oameni au fost evacuați, iar sute dintre aceștia și-au pierdut toate bunurile. Deși
monitorizează atent situația, autoritățile au activat planul de urgență și i-au mutat pe oameni în cazarme militare, ca măsură de precauție.

În ultimele două zile, rezidenții din două localității au stat izolați în case după ce lava a distrus o fabrică de ciment și a ridicat nori toxici în atmosferă. Vulcanul Cumbre Vieja continuă să erupă neîncetat din 19 septembrie, iar 700 de hectare de teren și peste 1.200 de clădiri au fost devastate de scurgerile de lavă.

Total
0
Shares
Total
0
Share