Peste două milioane de infectări în Spania – Focus Prima TV

Peste două milioane de infectări în Spania

Peste 25 de milioane de oameni s-au infectat cu noul coronavirus în Europa, iar mai mult de 577 de mii și-au pierdut viața. De altfel, numărul îmbolnăvirilor cunoaște o creștere alarmantă la nivelul întregului continent. În plus, Organizația Mondială a Sănătății avertizează că noua tulpină a virusului se află deja în 22 de țări din blocul comunitar.

Spania a devenit a patra țară din Europa care a depășit pragul de două milioane de cazuri de infectare provocate de COVID-19. Numărul deceselor a ajuns și el la peste 51 de mii de peroane. În acest context, 60% dintre spanioli consideră că guvernul ar fi trebuit să impună restricții mai dure pentru limitarea răspândirii virusului.

Situația este gravă și în Marea Britanie: s-au înregistrat peste 50 de mii de noi cazuri, pentru a 10-a zi consecutiv. Între timp, centrele medicale din Regatul Unit au început de astăzi administrarea celui de-al doilea vaccin pentru COVID-19, cel produs de AstraZeneca. Până în acest moment, 1,5 milioane de britanici au fost deja imunizați cu serul pentru COVID-19 al Pfizer-BioNTech.

Statele europene încearcă să urgenteze campaniile de vaccinare. Tulpina mutantă de covid descopeirtă inițial în Regatul Unit a ajuns deja în peste 20 de țări europene.

Totuși, până în acest moment, nu există nicio dovadă care să ateste faptul că noua variantă a virusului conduce la infecții mai severe decât cea originală.

Total
0
Shares
Total
0
Share