Peștii de la malul mării au ieșit la suprafață – Focus Prima TV

Peștii de la malul mării au ieșit la suprafață

Fenomen ciudat întâlnit la malul marii. Pe lacul Siutghiol, în dreptul localității Ovidiu, bancuri întregi de pești au ieșit la suprafața apei. Specialiștii spun că nu există motive de îngrijorare în ceea ce privește calitatea apei, ci mai degrabă avem de a face cu un fenomen natural, obișnuit în timpul iernilor mai blînde, atunci când apa de la mal se încălzește mai repede.

Apariția pestilor la mal în număr foarte mare a pus autoritățile pe jar. O echipă de la Garda de Mediu împreună cu specialiști de la Apele Române au prelevat probe de apă, iar acum sunt așteptate rezultatele. Nu există mortalitate în rândul peștilor, ceea ce înseamnă că apa nu este poluată.

Biologii sunt de părere că schimbările bruște de temperatură din ultimele săptămâni au afectat mediul de viață acvatic. Aceștia au și o explicație pentru fenomenul de pe lacul Siutghiol.

Apariția bancurilor de pești la mal atrage însă după sine și prezența pescarilor în număr foarte . Din această cauză, reprezentanții Gărzii de Mediu au luat legătura cu Agenția de Pescuit, pentru a verifica dacă aceștia rerspectă legea.

Total
0
Shares
Total
0
Share