Petardele, periculoase pentru oameni și animale - Focus Prima TV

Petardele, periculoase pentru oameni și animale

Mai sunt doar 2 zile până când vom trece în noul an. Doar că unii au furat startul și aprind nestingheriți petarde pe străzi, deși sunt extrem de periculoase, atât pentru oameni, cât și pentru animale. Iar unele pocnitori se folosesc doar de către firme autorizate. Însă unde e lege, în Romnia e și tocmeală, așa că în piețe se vând mai ceva ca pâinea caldă, fără ca polițiștii să ia vreo măsură.

Cine nu are răbdare să aștepte focul de artificii organizat de la trecerea dintre ani, găsește petarde pe alese la tarabele din piețe. Prețurile pornesc de la 5 lei și pot ajunge până la 200 de lei. Pot fi extrem de periculoase însă.

Doar că nu orice tipuri de petarde pot fi folosite de persoanele fizice. Mai mult, acestea sunt absolut interzise
minorilor sub 16 ani. Comercianții din piețe susțin că sunt legale petardele pe care le vând.

Contrabandă cu artificii și petarde se face cel mai mult pe internet.

Dacă vreți neapărat să aveți propriul șhow pirotehnic deâ Revelion, dar să respectați totuși legea și să fiți și în afara oricăror pericole

Celelalte categorii, care conțin peste trei grame de amestec pirotehnic, pot fi utilizate doar de un pirotehnist autorizat. Medicii atrag, din nou, atenția asupra pericolului.

Și animalele pot fi extrem de afectate de aceste zgomote. Cei care nu respectă legea riscă amenzi de peste 7 mii de lei.

Total
0
Shares
Total
0
Share