Petiție pentru vacanță intersemestrială - Focus Prima TV

Petiție pentru vacanță intersemestrială

Administratorii a 60 de domenii schiabile din toată ţara au lansat o petiţie prin care cer ca anul viitor să fie reintrodusă vacanţa intersemestrială din februarie. Cele şapte zile libere ajută la dezvoltarea turismului montan, dar şi crearea unei generaţii de copii sănătoşi, spun reprezentanţii pârtiilor. Ministrul Educaţiei ia acum în calcul propunerea. Următoatea vacanţă pe care o au copiii în acest şcolar este cea de Paşte, la jumătatea lunii aprilie.

“Vrem vacanță în luna februarie 2023 pentru copii!” este numele petiței lansate de Asociația Transportatorilor de
Cablu din România. Copiii sunt încântaţi de ideea revenirii vacanţei intersemestriale.

Toate ţările cu munți din Europa au vacanţă de iarnă în februarie, spun reprezentanţii domeniilor schiabile. În plus, sar decongestiona traficul de Sărbători şi ar fi evitată aglomeraţia pe pârtii din weekenduri. Hotelierii susţin şi ei
iniţiativa.

Părinţii ai căror copii practică sporturi de iarnă sunt şi ei încântaţi, alții au alte păreri.

Ministrul Educaţiei a anunţat acum că ia în calcul varianta reintroducerii vacanţei intersemestriale în anul şcolar 2022- 2023.

“Analizăm această variantă, chiar dacă liniile directoare pentru calendarul următorului an școlar au fost deja
anunțate”, spune Sorin Cîmpeanu.


În acest an şcolar, elevii au avut până acum două vacanţe: una forţată, din 25 octombrie până pe 5 noiembrie, şi alta de Crăciun şi Revelion.

Fără vacanţa intersemestrială, elevii din România se vor mai bucura de mai mult de două zile libere abia în vacanţa de Paşte, programată anul acesta între 15 aprilie şi 1 mai

Total
0
Shares
Total
0
Share