Petrecere rave “spartă” la Barcelona – Focus Prima TV

Petrecere rave “spartă” la Barcelona

3D illustration of DNA and coronavirus. The concept of coronavirus and gene mutation,Image: 518194915, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no

Sunt tot mai multe cazuri de infectare cu Covid în Marea Britanie și Statele Unite. Și asta în condițiile în care în aceste țări a început deja vaccinarea și sunt disponibile două substanțe de imunizare. Totuși, sfatul de ultimă oră al experților este să nu se facă ambele vaccinuri. Iar Papa i-a criticat pe cei ce pleacă în vacanțe în această perioadă a anului pentru a scăpa de carantină… Îar în Barcelona, pe fondul măsurilor de siguranță și al recomandărilor privind distanțarea socială, continuă petrecerile cu sute de persoane.

Poliția spaniolă a intervenit la o petrecere ilegală într-o hală dezafectată de lângă Barcelona. Spania este una dintre cele mai grav lovite țări europene de pandemie, dar asta nu i-a împiedicat pe cel puțin 200 de tineri să se distreze cu muzică și alcool. Unii au încercat să se opună forțelor de ordine, însă fără succes.

Un nou record a fost depășit în Statele Unite, pentru a cincea zi consecutiv: peste 277 de mii de infectări, iar numărul total al bolnavilor cu Covid a ajuns la peste 20 de milioane.

În Marea Britanie, șeful departamentului de sănătate publică NU recomandă vaccinarea unei persoane cu ambele produse antiCovid disponibile, cel de la Pfizer și al Oxford Astra Zeneca. Anterior, într-un document guvernamental se preciza că interschimabrea vaccinurilor Covid ar fi o soluție rezonabilă.
Guvernul britanic speră într-o accelerare a campaniei de vaccinare, dat fiind pericolul reprezentat de noua tulpină descoperită la finele anului trecut.

În cel mai mare oraș din Australia, Sydney, sunt vești rele dar și unele bune. Purtarea măștii devine obligatorie în spațiile publice, este vestea care îi indispune pe mulți australieni. Partea bună este că vor reîncepe spectacolele la Opera din Sydney. Cu purtarea măștii.

Pe de altă parte, un ministru din regiunea canadiană Ontario a demisionat după ce presa a aflat că a plecat într-o vacanță exotică în pandemie. Acesta a demisia înainte de revenirea în Canada și-a cerut scuze chiar pe aeroport pentru excursia sa.

În Italia, situația rămâne dificilă, iar în statul Vatican se fac pregătiri pentru imunizarea populației. Totuși, nu se știe când va fi vaccinat și Papa Francisc, în vârstă de 84 de ani. Acesta a avut astăzi un mesaj dur pentru cei ce vor să păcălească măsurile restrictive.

Un moment emoționant l-a oferit un infirmier din Italia, care a scăpat de Covid și și-a cerut prietena în căsătorie printr-un mesaj scrie pe costumul său de protecție.

Total
0
Shares
Total
0
Share