Pfizer a început testele clinice pentru un vaccin pe bază de ARN mesager împotriva gripei - Focus Prima TV

Pfizer a început testele clinice pentru un vaccin pe bază de ARN mesager împotriva gripei

CAMBRIDGE, MA. – NOVEMBER 9: Pfizer Inc., Pfizer”u2019s early data shows COVID-19 vaccine is more than 90% effective on November 9, 2020 in Cambridge, Massachusetts. (Staff Photo By Matt Stone/ MediaNews Group/Boston Herald)

Pfizer a anunţat luni că a început testarea pe oameni pentru un vaccin antigripal bazat pe tehnologia ARN mesager, deja utilizată în vaccinul său împotriva COVID-19, relatează AFP.

Compania americană de biotehnologie Moderna a declarat, de asemenea, că a lansat studii pentru un astfel de produs la începutul lunii iulie.

Studiul clinic Pfizer se desfăşoară în Statele Unite şi va evalua siguranţa unei doze din acest nou vaccin, precum şi imunogenitatea acestuia (capacitatea de a provoca o reacţie imună), la persoanele sănătoase cu vârsta cuprinsă între 65 şi 85 de ani.

Acesta va include câteva sute de participanţi, conform detaliilor din studiile clinice postate pe un site guvernamental american.

Vaccinurile antigripale actuale utilizează virusuri inactive – un proces care durează mult timp. Prin urmare, tulpinile ţintă ale virusului, în continuă evoluţie, trebuie alese pentru dezvoltarea vaccinurilor cu aproximativ şase luni înainte de debutul epidemiei sezoniere.

Eficacitatea vaccinurilor utilizate în acest moment este în general de 40% până la 60%.

“Flexibilitatea tehnologiei ARN mesager şi producţia sa rapidă ar putea permite o asociere mai bună cu tulpina (virusului în circulaţie), o mai mare fiabilitate a aprovizionării şi posibilitatea de a îmbunătăţi eficacitatea vaccinurilor actuale împotriva gripei”, afirmă Pfizer în comunicatul său.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share