Pfizer a început un studiu clinic pentru un medicament anti-COVID. Cum funcționează – Focus Prima TV

Pfizer a început un studiu clinic pentru un medicament anti-COVID. Cum funcționează

CAMBRIDGE, MA. – NOVEMBER 9: Pfizer Inc., Pfizer”u2019s early data shows COVID-19 vaccine is more than 90% effective on November 9, 2020 in Cambridge, Massachusetts. (Staff Photo By Matt Stone/ MediaNews Group/Boston Herald)

Pfizer a început un studiu clinic de fază timpurie pentru o terapie antivirală destinată Covid-19 care ar putea fi administrată pacienţilor la primul semn de infecţie, a anunţat marţi compania americană, transmite Reuters.

Producătorul de medicamente, care a dezvoltat primul vaccin pentru Covid-19 autorizat în SUA, împreună cu compania germană BioNTech SA, a declarat că medicamentul antiviral candidat a arătat un efect puternic împotriva SARS-CoV-2, virusul care provoacă Covid-19, în studiile de laborator.

Candidatul Pfizer, numit PF-07321332, este un inhibitor de protează care împiedică replicarea virusului în celule. Inhibitorii de protează au fost eficienţi în tratarea altor agenţi patogeni virali precum HIV şi virusul hepatitei C, atât singuri, cât şi în combinaţie cu alte antivirale, a spus compania.

Total
0
Shares
Total
0
Share