Pfizer cere autorizarea pastilei anti Covid - Focus Prima TV

Pfizer cere autorizarea pastilei anti Covid

Pfizer a depus cererea pentru autorizarea pastilei sale anti- Covid în SUA. Pilula ar urma să fie noua armă împotriva luptei cu virusul. Şi China lucrează la un nou tratament pentru combaterea pandemiei. Până când aceste noi tipuri de medicamente vor fi disponibile, experții Organizației Mondiale a Sănătății spun că vaccinul rămâne singura soluţie.

Pfizer îşi doreşte ca noua pilulă antivirală să ajung în curând în 95 de țări slab dezvoltate. Potrivit producătorului, pastila ar reduce cu până la 89%riscul unei forme severe de Covid. Pfizer nu este însă prima companie care creează o astfel de pilulă. Luna trecută, Ridgeback Biotherapeutics a depus și ea cererea pentru aprobarea unei pastile antivirale. Până când autoritățile vor decide dacă dau sau nu undă verde pilulei anti-covid, cea mai bună măsură pentru combaterea pandemiei rămâne vaccinul, spun medicii.

Reprezentanții OMS sunt îngrijoraţi de faptul că țările care dispun de vaccinuri NU îl administrează, în timp ce statele slab dezvoltate NU au acces la ele.

Reprezentanții OMS au vorbit și despre noul val care afectează în special Europa. Varianta Delta a ajuns să fie
responsabilă de 99% dintre infectări la nivel global. Specialiștii rămân însă optimiști și cred că pandemia va
putea fi ținută sub control de anul viitor.

Și China încearcă să stopeze pandemia. Cercetătorii de aici vor cA până la sfârștitul acestui an să introducă pe piață un nou medicament pe bază de anticorpi monoclonali care să neutralizeze virusul.

De asemenea, autoritățile din Egipt au început prima fază a studiilor clinice pentru un nou vaccin pentru a ajuta la
combaterea pandemiei în țările slab dezvoltate.

Total
0
Shares
Total
0
Share