Pfizer cere autorizarea pentru a treia doză de vaccin - Focus Prima TV

Pfizer cere autorizarea pentru a treia doză de vaccin

Pfizer vrea să ceară autorizarea pentru cea de-a treia doză a vaccinului în Statele Unite și Europa. Compania spune că, în urma unor teste efectuate, a constatat că a treia doză administrată la 6 luni oferă protecție chiar și de 10 ori mai mare, asta în contextul în care varianta Delta amenință statele din întreaga lume și cel mai probabil va deveni tulpina predominantă. Din cauza noii mutații a virusului, România a impus măsuri suplimentare pentru destinații turistice preferate de români, cum ar fi Spania sau Cipru.

Din toamnă, cei care s-au vaccinat complet deja cu Pfizer ar putea să meargă la centrele de vaccinare pentru a se
imuniza cu o a treia doză. Compania producătoare a anunțat că va cere curând autorizarea acestei proceduri atât în Statele Unite, cât și în Uniunea Europeană.

Pfizer și BioNtech spun că rezultatele testelor privind a treia doză sunt încurajatoare. Administrarea serului ar spori nivelul de anticorpi chiar și de 10 ori.

Medicii spun că cei care s-au vaccinat complet sunt în continuare protejați într-o mare măsură în fața infecției cu
tulpina Delta. În România, peste 3 milioane și jumătate de persoane au fost imunizate cu schema completă de vaccinare Pfizer. Zilnic, aproximativ 4 mii de persoane continuă să se imunizeze cu acest ser.

În România, la Dorohoi un bărbat s-a vaccinat cu a treia doza de la Pfizer încă de acum două luni. Este adevărat că el e cercetat pentru fals în declarații.

Varianta Delta a virusului își face simțită prezența în mai multe țări din Europa. Iar autoritățile române se pregătesc de ce e mai rău.

Numărul mare de infectări cu varinata delta a coronavirusului a determinat autoritățile din Portugalia să ia măsuri drastice. Clienții hotelurilor și restaurantelor sunt obligați să prezinte certificatul de vaccinare la intrarea în aceste localuri.

Total
0
Shares
Total
0
Share