Pfizer face concedieri la centrul de distribuţie din Belgia şi transferă activităţile în România – Focus Prima TV

Pfizer face concedieri la centrul de distribuţie din Belgia şi transferă activităţile în România

Grupul farmaceutic american Pfizer urmează să concedieze 15% din personalul centrului său de distribuţie de la Zaventem (Belgia), urmând ca o parte din activităţile acestui punct de lucru să fie relocate în România. Sindicatele sunt revoltate de decizia grupului, mai ales că aceasta survine în plină pandemie.

Potrivit unor surse sindicale, aproximativ 38 din cei 238 de angajaţi ai centrul de distribuţie din Zaventem (Belgia) ar urma să fie concediaţi. Motivul avansat de conducerea companiei ar fi delocalizarea serviciului de planificare a aprovizionării la Bucureşti (România), scrie Agerpres, care citează cotidianul La Libre Belgique.

Sindicatele sunt şocate de anunţul făcut de Pfizer, unul din marii producători de vaccinuri împotriva COVID-19, în plină pandemie.   “Recurgerea la concedieri în contextul sanitar actual este o palmă pentru toţi angajaţii Pfizer care lucrează la succesul companiei şi care, printre altele, contribuie la producţia de vaccinuri vaccinuri împotriva COVID-19”, a declarat Michel Barbuto, reprezentantul sindicatului CNE.

Total
0
Shares
Total
0
Share