Pictor orb, recunoscut la nivel mondial pentru talentul său - Focus Prima TV

Pictor orb, recunoscut la nivel mondial pentru talentul său

Pictează cu degetele și vede cu sufletul. Așa ar putea fi descris un pictor de Turcia, unul dintre puținii artiști nevezători din lume. Născut în Istanbul în 1953, Esref a devenit unul dintre cei mai cunoscuți și vânduți pictori. Deși nu vede lumea din jurul si frumusețea ei, artistul a reușit să transforme ceea ce altii numesc neputință, într-o binecuvântare. Acum, nu doar că pictează și își vinde operele în lumea întreagă, ci îi învață și pe cei mici arta picturii.

Eșref ARMAGAN povesteste că tatăl său a fost cel care i-a spus că e nevăzător, dar și cel care i-a fost alături și i-a susținut pasiunea pentru artă. Pentru a înțelege lumea din jurul a folosit atingerea. Era singurul mod în care își putea dea seama cum arată lucrurile din jurul său. Treptat, a început să deseneze pe carton forme și degetele îl ajutau să țină evidența formelor. Moartea tatălui a fost insă un moment devastator.

Artistul a primit o invitație în Republica Cehă pentru a participa la un eveniment al artiștilor nevăzători. Acolo a
cunsocut-o pe Joan, cea care i-a devenit manager și care l-a ajutat să devină cunoscut în întreaga lume

Povestea lui Eșref a ajuns până la Harvard. Oamenii de știință de asolo au dorit să îl cunoască și să înțeleagă cum
este posibil ca o persoană care nu vede să creeze opere de artă. Eșref a fost de acord ca cei de la Haravrd să conducă un experiemtne asupra lui. Acesta a fost momentul in care publicații din lumea întreagă au scris despre talentul artistului. De atunci, totul s-a schimbat. Acum, îi învață și pe cei mici cum să picteze cu ajutorul simțurilor.

Total
0
Shares
Total
0
Share