Piedone a picat pe interceptările DNA - Focus Prima TV

Piedone a picat pe interceptările DNA

“Îmi dai și mie o jumate de stație la Izvor?”. Așa sună o parte din conversația avută de primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, cu liderul sindicatului de la metrou, Ion Rădoi. Cei doi au fost înregistrați de procurorii DNA, iar stenogramele au apărut în presă. Rădoi ar fi încercat să negocieze cu Piedone stoparea demolării magazinelor din subteran. După apariția stenogramelor în spațiul public, edilul de la 5 susține că totul a fost doar o glumă. Promite că va dărâma chioșcurile astăzi sau mâine.

Așa sună o parte din conversația telefonică dintre liderul sindicatului de la metrou Ion Rădoi și Cristian Popescu
Piedone. Rădoi ar fi încercat să îl convingă pe edil să amâne sau să refuze demolarea spațiilor comerciale din stațiile de metrou de pe raza sectorului 5. Declarațiile de loialitate merg și mai departe.

Din discuție reiese că Ion Rădoi ar fi avut o înțelegere similară și cu primarul sectorului 3, Robert Negoiță.

Conversația se încheie cu o promisiune.

Cristian Popescu Piedone se apără și spune acum că totul a fost o glumă.

Edilul mai susține că a dat încă din 11 iunie dispoziția de demolare a magazinelor de la metrou. Procedura ar fi
întârziat din cauze care nu au legătură cu Ion Rădoi.

Ion Rădoi a fost plasat sub control judiciar de către procurorii DNA, care îl acuză de folosirea influenței și de șantaj. Pe 14 iulie, anchetatorii au făcut percheziții la locuința liderului sindical, dar și la sediile primăriilor 3 și 5, singurele sectoare din București unde până acum nu au fost desființate magazinele de la metrou. Procurorii DNA îl acuză pe Rădoi că percepea ilegal taxe de până la 200.000 de euro pentru subînchirerea spațiilor comerciale din subteran.

Total
0
Shares
Total
0
Share