Pierderea mirosului ar putea fi o veste oarecum bună în COVID - Focus Prima TV

Pierderea mirosului ar putea fi o veste oarecum bună în COVID

Pierderea mirosului este unul dintre simptomele ce caracterizează infecția cu coronavirus. Anosmia este neplăcută, însă potrivit ultimelor cercetări, nu ar trebui să ne îngrijorăm foarte tare  deoarece ar putea să fie vorba despre o infecție ușoară.

Potrivit unui studiu realizat pe 1.300 de pacienți de medicii de la spitalul Foch din Suresnes (Franța) și de Universitatea Mons din Belgia, disfuncția olfactivă este un simptom mai frecvent în formele ușoare de COVID-19 decât în cele moderate și critice. Așadar, anosmia ar indica o infecție mai ușoară cu coronavirus.

Cercetătorii au examinat evoluția stării de sănătate în cazul celor 1.300 de pacienți confirmați cu infecții COVID-19. Acest larg eșantion a fost împărțit în patru grupe, în funcție de nivelul de gravitate al bolii:

  • grupa pacienților cu o formă ușoară de boală, adică cei fără pneumonii și care au fost monitorizați la domiciliu;
  • apoi „moderații”, cei care prezentau unele semne clinice de pneumonie (febră, tuse, dispnee, respirație rapidă), dar fără indicii de pneumonie gravă;
  • „severii”, adică cei cu frecvență respiratorie diminuată și/sau detresă respiratorie severă, care au necesitat mască de oxigen la spital;
  • cazurile foarte grave, internate la terapie intensivă sau în reanimare.

Total
0
Shares
Total
0
Share