Pierderi de sute de mii de euro pentru hotelieri – Focus Prima TV

Pierderi de sute de mii de euro pentru hotelieri

Tăierea voucherelor de vacanţă dă lovitura de graţie sectorului turistic aflat deja în colaps din cauza pandemiei. Pe Litoral, un singur hotel pierde într-o vară 6 sute de mii de euro, fără voucherele guvernamentale. Investitorii în turism spun că acestea au dus la dezvoltarea industriei turismului
intern, iar dispariția lor duce la retragerea susţinerii financiare pe o piață de sute de milioane de euro.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat luni că, în şedinţa coaliţiei guvernamentale, s-au discutat liniile mari ale construcţiei bugetare pentru acest an şi anumite măsuri pentru restrângerea cheltuielilor cu sporurile pentru bugetari și cu voucherele de vacanţă, care nu vor mai fi emise în 2021.

Voucherele de vacanță sunt destinate acoperirii cheltuielilor cu servicii turistice, de cazare, de masă și/sau de recuperare a capacității de muncă. Un astfel de voucher valorează 1.45o de lei și se folosește doar pentru servicii turistice în România.

Pe Litoral, 6o% din turiști și-au achitat vacanța folosind aceste documente. Acum, fiecare hotel își calculează pierderile în cifre cu 5 zero-uri.

De ieri, la toate agențiile de pe Litoral sună telefoanele în continuu. Turiștii care se bazau pe vouchere pentru vacanța lor de vară sună ca să anuleze rezervările. Iar efectele piederilor sunt în cascadă, pentru că turismul este o industrie pe orizontală: hotelurile și restaurantele sunt puternic legate de industria alimentară și de servicii de tot felul. Sudul Litoralul va fi cel mai afectat în lipsa voucherelor de vacanță.

Voucherele de vacanţă au dus la dezvoltarea industriei turismului de la noi din ţară. Datele raportate la Ministerul Turismului arată o creştere foarte mare a cererilor de autorizare pentru unităţi noi de cazare, din 2017 până astăzi.

Total
0
Shares
Total
0
Share