Pilotul prăbușit la Mureș, considerat erou – Focus Prima TV

Pilotul prăbușit la Mureș, considerat erou

Pilotul aeronavei MIG 21, care s-a prăbușit ieri la Dedrad, în Mureș, a fost transferat la Spitalul Militar Central din Capitală cu un avion Hercules al Forțelor Aeriene Române. Starea lui este stabilă, dar medicii vor să-l investigheze pentru a nu apărea surprize după catapultarea care i-a salvat viața. Conform martorilor oculari, pilotul, când a simțit că avionul nu-l mai ascultă, ar fi căutat o zonă nelocuită pentru a-l prăbuși, în încercarea de a evita o tragedie.

Avionul de tip MIG 21 decolase de la Baza 71 din Câmpia Turzii și efectua un zbor de antrenament, potrivit Ministerului Apărării Naţionale. Prăbușirea aeronavei, într-o zonă nelocuită din apropierea localitatății mureșene Dedrad, a fost văzută de un cioban.

Pentru a evita o tragedie la prăbușire, pilotul a încercat și a reușit, spun martorii, să evite căderea avionului într-o zonă locuită.

Este al doilea incident cu un MIG 21 care are loc în 2021. Primul a avut loc pe 23 februarie. Atunci, o aeronavă MIG-21 LanceR, tot din dotarea Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii, şi tot la un zbor de instrucţie, a fost implicată într-un “incident fără urmări grave”, din cauza funcţionării defectuoase a trenului de aterizare. Echipajul nu a fost rănit, iar aeronava nu a suferit avarii majore.

De la începutul anilor 90 şi până astăzi, 12 piloţi au murit după ce 25 de aeronave MIG s-au prăbuşit în România.

Total
0
Shares
Total
0
Share