Plajele lărgite au început să se erodeze - Focus Prima TV

Plajele lărgite au început să se erodeze

Plajele din Mamaia, lărgite astă vară, au început deja să se erodeze. Furtunile de iarnă au măcinat nisipul, iar marea a înaintat cu câțiva metri pe uscat. Cele mai pesimiste calcule arată că Mamaia va pierde 40 de metri din lățimea plajei, pe o lungime de 7 kilometri.

Decembrie este luna furtunilor pe litoral, când valurile de 2-3 metri înălțime mușcă cu sete din nisipul plajei și-l duce înapoi în larg. În Mamaia Nord, nisipul de la țărmul mării era mâncat până la 2 metri adâncime, iar constănțenii revoltați au viralizat pe internet fotografiile revoltei. “Marea ia înapoi ce i-a fost luat” au scris internauții, văzând profilul plajei de acum. Specialiștii de la Apele Române au fost chemați în zona afectată de furtuni.

Îngrijorarea este mare, pentru că plaja din Mamaia Nord a pierdut doar într-o lună câțiva metri de nisip. Iarna este abia la început, iar furtunile vor fi din ce în ce mai mari. Specialiștii își actualizeaza calculele, permanent.

În toată stațiunea Mamaia Nord, plajele sunt mâncate pe mai mulți kilometri. Sunt zone unde gropile sunt de 2 metri, dar alte porțiuni sunt afectate mai puțin.

Plajele din Mamaia Nord au fost mărul discordiei în vara care s-a-ncheiat. Au fost lărgite mult, să aibă de unde să se erodeze, dar oamenii sunt nemulţumiţi .Au reclamat că nisipul nu mai este fin ca altădată, plaja este mult prea lungă, iar apa devine brusc adâncă după cel mult 20 de metri de la mal.

Toate plajele de pe Litoral vor fi lărgite până în vară, cu bani europeni. Investiția se ridică la peste 8oo de milioane de euro.

Total
0
Shares
Total
0
Share