Plajele, nepregătite pentru vacanța de 1 Mai – Focus Prima TV

Plajele, nepregătite pentru vacanța de 1 Mai

Și așa afectat de pandemie, litoralul românesc mai primește o lovitură. Plajele vor fi predate administratorilor abia pe 1 iulie, asta în condițiile în care trebuiau să fie gata pentru minivacanța de 1 mai. Mai mult, turiștii își pot lua adio și de la petercerile până dimineață pe plajă. Pentru a limita răspândirea virusului, primăria vrea să închidă beach barurile de la ora 20.

Anunțul că plajele vor putea primi turiști abia în iulie dă peste cap planurile operatorilor economici din Costanța. Este vorba de zona dintre Năvodari și Cazinoul din Mamaia, adică acele plaje căutate de turiștii cu bugete generoase pentru vacanță.

Mai mult, odată încheiat procesul de lărgire, bucățile de plajă nou-apărute nu vom putea vedea șezlonguri sau baruri anul acesta. Și asta pentru că sunt amenajate cu fonduri europene iar legislația prevede că nu pot fi ocupate de proprietari 5 ani.

Iar vestile proaste nu se opresc aici. Primaria Constanța are in dezbatere publică un nou set de măsuri pentru
desfășurarea activităților comerciale. Municipalitatea vrea ca programul beach barurilor să fie limitat între orele 6 și 20.

Exista insă și o bătălie câștigată de operatori. Conducerea apelor romane i-a anunțat ca nu vor plati chirie pe lunile in care nu folosesc plajele.

Total
0
Shares
Total
0
Share