Planul noului ministru al Mediului pentru oprirea răspândirii PPA la mistreți – Focus Prima TV

Planul noului ministru al Mediului pentru oprirea răspândirii PPA la mistreți

Răspândirea pestei porcine africane (PPA) reprezintă o problemă uriașă pentru agricultura românească, țara noastră ajungând în momentul de față să nu mai producă nici măcar o treime din cantitatea de carne de porc necesară pentru consumul intern. Unul din principalii vectori de răspândire ai virusului PPA sunt porcii mistreți, care umblă nestingheriți prin pădurile din toată țara.

Fermierul Dimitrie Muscă a semnalat în repetate rânduri problemele din zona sa, unde, după spusele sale, pădurile sunt pline de mistreți morți de PPA ale căror cadavre nu le ridică nimeni. De aceea, în cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport”, Ovidiu Ghinea l-a avut ca invitat pe noul ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor, Tanczos Barna, pentru a discuta această problemă care persistă în România de ani de zile.

”Am avut săptămâna trecută o discuție cu domnul ministru Oros. Eu am propus o nouă abordare, pentru că s-a văzut că în anii trecuți soluțiile nu au fost eficiente și am avut pretenții și așteptări de la asociațiile de vânătoare, dar nici activitatea lor nu a fost compensată financiar, nici nu au primit acel sprijin de care aveau nevoie pentru a duce cadavrele la incinerare sau să le îngroape. Adevărul este că asociațiile de vânătoare trăiesc din acele exemplare care sunt extrase din fondurile de vânătoare. Ele nemaiexistând, a apărut și problema financiară care îi apasă și care trebuie cumva rezolvată”, a precizat Tanczos Barna.

Total
0
Shares
Total
0
Share