Planul pentru spitale aprobat de Guvern, în locul OUG lăsate de Tătaru. 50 de milioane de euro pentru creșterea siguranței pacienților – Focus Prima TV

Planul pentru spitale aprobat de Guvern, în locul OUG lăsate de Tătaru. 50 de milioane de euro pentru creșterea siguranței pacienților

April 8, 2020, Lisboa, Portugal: Lisboa, 08/04/2020 – Decorreu hoje no Hospital de Santa Maria uma reportagem de como esta unidade hospitalar se transformou para acolher doentes com coronavírus covid-19.actividade de apoio numa enfermaria de pacientes covid entre os profissionais que estão em contacto com os doentes e os outro que estão fora da zona infectada ..(Orlando Almeida / Global Imagens).Lisbon, 04/08/2020 – Today there was a report on how this hospital was transformed to receive patients with covid-19 coronavirus at Hospital de Santa Maria.Hospital staff helps disinfect ambulance equipment. (Credit Image: © Atlantico Press via ZUMA Wire)

Guvernul a aprobat miercuri un memorandum care urgentează alocarea a 50 de milioane de euro din fonduri europene pentru creșterea siguranței pacienților în spitale.

Planul a fost propus de Ministerul Sănătății și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Ordonanța de Urgență care aborda o parte dintre aspectele acoperite de Memorandum și despre care fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, spunea că a lăsat-o pe masa noilor miniștri, a fost „blocată pe circuitul de avizare după două restituiri ale documentului de la Ministerul Sănătății către Ministerul Fondurilor Europene”, potrivit unui comunicat al Guvernului.

„Am decis să resetăm un parcurs birocratic care întârzia Ordonanța de Urgență pentru infrastructura de gaze medicinale și energie din spitale și am găsit o soluție eficientă. Am transformat Ordonanța în Memorandum, a fost deja adoptat și va putea fi lansat în cel mai scurt timp apelul de finanțare de 50 milioane euro”, spune Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Total
0
Shares
Total
0
Share