Planuri pentru redeschiderea școlilor – Focus Prima TV

Planuri pentru redeschiderea școlilor

În ultima zi de școală a primului semestru, înainte ca elevii să intre oficial în vacanță, Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, dă asigurări că școlile sunt pregătite pentru dechiderea fizică. Aceasta ar trebui să aibă loc pe 8 februarie. O decizie finală în acest sens va fi luată, însă, în câteva zile. De asemenea, oficialul spune că peste o sută de mii de persoane care lucrează în sistemul de învățământ s-au programat pentru
vaccinare și așteaptă să se imunizeze.

Elevii ar urma să audă, din nou, clopoțetul, pe 8 februarie, odată cu începerea celui de-al doilea semestru. Decizia finală în privința redeschiderii școlilor va fi luată, însă, de autorități pe 2 februarie. Cert este că vor fi și ore remediale, pentru care profesorii vor fi plătiți.

Până atunci, profesorii își așteapta rândul la vaccinare. Acum, însă, din cauza deficitului de ser cu care se luptă atât țara noastră, cât și țările din restul Uniunii ,prioritate la imunizarare au persoanele cu vârstă de peste 65 de ani și cu boli cronice.

Elevii care au persoane vulnerabile în familie sau care au probleme medicale, pot continua orele online. La fel si profesorii.

Autoritățile atrag atenția că dacă, totuși, un elev prezintă simptome care indica o posibilă infectare, cel mai bine este să rămână acasă.

Total
0
Shares
Total
0
Share