Plaquenilul, scos din protocol – Focus Prima TV

Plaquenilul, scos din protocol

11 aprile 2020 Roma (Italia) Cronaca Emergenza Covid 19 , il reparto di terapia intensiva del Covid 3 di Casal Palocco . L’istituto clinico Casalpalocco nasce come centro specializzato in malattie cardiologiche trasformato durante i giorni di maggior criticità del contagio in struttura per l’emergenza Nella Foto : il lavoro del personale medico April 11 , 2020 Rome (Italy) News Covid 19 Emergency , the intensive care unit in the Covid 3 Hospital in Casal Palocco. The Casalpalocco clinical institute was born as a center specializing in cardiological diseases transformed during the most critical days of the epidemic into an emergency structure In the pic : the work of the medical staff,Image: 513638231, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Cecilia Fabiano / LaPresse / Profimedia

În premieră, medicii de familie vor putea să prescrie pacienților cu forme ușoare și medii de covid care se tratează
acasă un antiviral pe care oamenii îl luau până acum numai în spitale. Este una dintre schimbările pe care le aduce noul protocol de tratament anti covid actualizat de Ministerul Sănătății. Din acest protocol dispar mai multe medicamente, printre care și Hidroxiclorochina, care dă reacții adverse grave.

Comisia de Boli Infecțioase a Ministerului Sănătății a propus un protocol de tratament revizuit, în contextul în care apar noi date clinice, și tot mai mulți pacienți sunt îngrijiți și monitorizați în ambulatoriu. Medicul Virgil Musta de la Timișoara explică faptul că în noul protocol există, pentru prima dată, un capitol cu recomandări pentru medicii de familie, în contextul în care foarte mulți pacienți sunt tratați de covid acasă, prin intermediul acestora.

Medicii de familie pot prescrie antiviralul oral favipiravir, pentru formele ușoare și medii de boală. Măsura ajută în
evitarea formelor severe de boală cu care tot mai mulți pacienți ajung în număr mare spre spitale.

S-a scos din noul protocol medicamentul plaquenil, creat inițial pentru afecțiuni reumatice și dermatologice, dar și umifenovir , pe motiv că, spune medicul Musta, pentru că puteau da efecte adverse nedorite, lucru dovedit de mai multe studii.

Ivermectina nu este recomandată pentru tratamentul anti covid, atrage atenția specialistul, așa cum arată ultimele
recomandări ale Agenției Europene a Medicamentului.

De asemenea, pentru prima dată în protocolul de tratament anti covid sunt recomandați anticorpii monoclonali, tratament pe care l-a luat și fostul președinte Donald Trump, însă încă nu există avizarea de a fi utilizați în România, spune medicul Virgil Musta.

Pentru că s-a constatat că se folosesc foarte multe antibiotice în tratamentul infecției cu sars cov 2, și pentru că se știe deja că această boala evoluează rar cu suprainfecție bacteriană, noul protocol stabilește și reguli restrictive pentru administrarea antibioticelor. Utilizate abuziv acestea pot face mult rău.

Medicul Virgil Musta a explicat și că plasma convalescentă nu are eficiență în formele severe de boală, ci în prima
săptămână a bolii, de aceea și criteriile de administrare a acestui tratament sunt acum diferite.

Hidroxiclorochina, alt medicament controversat, a fost scoasă din protocolul de tratament, pentru că are eficiență limitată și risc de reacții adverse severe, conform studiilor recente.

Total
0
Shares
Total
0
Share