PNL este de acord cu acordarea voucherelor sociale de 50 de euro. Valoarea finală urmează să fie stabilită - Focus Prima TV

PNL este de acord cu acordarea voucherelor sociale de 50 de euro. Valoarea finală urmează să fie stabilită

PSD „salută” faptul că PNL susține propunerea social-democraților de acordare a voucherelor de câte 50 de euro, la fiecare două luni, pentru achiziția alimentelor de bază, de către familiile cu copii, persoanele cu dizabilități și pensionarii cu venituri mici. Surse liberale declaraseră pentru Digi24.ro că dacă Guvernul vrea să introducă vouchere, suma trebuie să fie mai mare, de 100 euro.

„PSD salută faptul că partenerii liberali din Coaliția de guvernare susțin propunerea social-democrată privind acordarea de vouchere, a câte 50 de euro, la fiecare două luni, pentru achiziția alimentelor de bază, de către familiile cu copii, persoanele cu dizabilități și pensionarii cu venituri mici.

În privința valorii finale a acestor vouchere, PSD consideră că aceasta trebuie stabilită în cadrul Coaliției de guvernare, pe baza datelor economice privind impactul bugetar, numărul estimat de beneficiari și sursele de finanțare disponibile.

O altă propunere a PSD de sprijinire a categoriilor vulnerabile este și acordarea unor vouchere a câte 30 de euro lunar, timp de 7 luni, celor peste 156.000 de elevi cu burse sociale, pentru achiziția de rechizite, haine și alimente.

Total
0
Shares
Total
0
Share