Poate fi chemată poliția dacă într-o școală nu se respectă regulile sanitare? Lucian Bode: Purtatul măștilor e literă de lege – Focus Prima TV

Poate fi chemată poliția dacă într-o școală nu se respectă regulile sanitare? Lucian Bode: Purtatul măștilor e literă de lege

Odată cu începerea școlilor, este foarte important ca purtatul măștii să fie în continuare literă de lege și să se respecte regulile de protecție sanitară, a declarat luni seara la Digi24 ministrul de interne, Lucian Bode.

El a arătat că autoritățile au asigurat peste 37 de milioane de măști și peste un milion de litri de dezinfectant, care au ajuns deja în unitățile școlare.

Întrebat dacă într-o școală în care nu se respectă regulile sanitare poate fi chemată poliția, ministrul a răspuns repetând de câteva ori: „Evident că da”. De asemenea, în cazul în care la ieșirea dintr-o unitate de învățământ, când elevii sunt preluați de părinți și se produce aglomerație și nu este păstrată distanța, poliția este obligată să intervină, a arătat ministrul de interne.

„Scopul nostru, al structurilor Ministerului Afacerilor Interne nu este să amendăm cetățenii, ci să limităm răspândirea coronavirusului și asta se face determinându-i pe oameni să respecte regulile”, a subliniat Lucian Bode.

El a spus că Prefecturile au luat legătura cu toate autoritățile locale pentru a se asigura că după 11 luni, unitățile de învățământ sunt pregătite să primească elevii din punct de vedere al funcționării.

În România,  sunt 25.503 clădiri în care funcționează unități de învățământ, a arătat ministrul. Dintre acestea, 4.000 nu au demarat procedurile pentru obținerea autorizației pentru securitate la incendiu.

Total
0
Shares
Total
0
Share