Poliţia caută ”ajutoare de şerif”

Poliţia caută ”ajutoare de şerif”

În timp ce 80% din secţiile de poliţie din mediul rural au toaleta în fundul curţii sau nu au deloc, ministerul de Interne anunta angajarea de noi agenţi. Peste 400. Vor fi ajutor de şefi de post - sau de şerif, cum mai sunt numiţi în folclor. Şi vor intra în sistem din sursă externă. Sindicatul Europol atrage însă atenţia că este posibil ca indivizi care au avut în trecut probleme cu legea să ajungă să fie chiar cei care o dictează. De asemenea, persoane care au picat admiterea la şcolile de poliţie pot obţine uşor un job înaintea celor cu diplomă.

412 de ajutoare de şef de post caută să angajeze Ministerul de Interne. Unul dintre ei va ajunge în comuna Gostinari din judeţul Giurgiu. De altfel majoritatea angajaţilor vor fi distribuiţi în secţii din mediul rural, cu condiţii precare, departe de „civilizatie”.

Şi nu e tot. Nici în interior nu arată mai bine. Despre apă curenta sau toaletă nici nu -poate fi vorba. Poliţiştii sunt
nevoiţi să meargă la săteni sau la zeci kilometri distanţă, la benzinării, când au nevoie de o baie. 7 ani a lucrat Dan Saltelechi aici. A fost chiar ajutor de şef de post - poziţie vacantă acum.

La câţiva kilometri distanţă, poliţiştii dintr-o localitate apropiată sunt norocoşi. Au toaletă. Condiţiile sunt însă la fel de mizere.

Procedura de selecţie nu e dificilă - o probă sportivă eliminatorie şi rezolvarea unui chestionar. De asemenea,
viitoarele ajutoare de şerif - cum sunt numiţi ironic şefii de post - trebuie să fi luat bacalaureatul, să ştie să scrie şi să vorbească în limba română, să nu facă parte dintr-un partid politic şi să nu fie urmăriţi penal. Sunt acceptaţi chiar şi cei care au fost reabilitaţi.

Candidaţii mai au nevoie şi de un aviz psihologic şi medical. Dacă au fost admişi, timp de 24 de luni vor trebui să
efectueze un curs de iniţiere de 3 luni. Sindicatul Europol atrage atenţia că această pregătire nu este suficientă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt