Poliția caută ”ajutoare de șerif” - Focus Prima TV

Poliția caută ”ajutoare de șerif”

În timp ce 80% din secțiile de poliție din mediul rural au toaleta în fundul curții sau nu au deloc, ministerul de Interne anunta angajarea de noi agenți. Peste 400. Vor fi ajutor de șefi de post – sau de șerif, cum mai sunt numiți în folclor. Și vor intra în sistem din sursă externă. Sindicatul Europol atrage însă atenția că este posibil ca indivizi care au avut în trecut probleme cu legea să ajungă să fie chiar cei care o dictează. De asemenea, persoane care au picat admiterea la școlile de poliție pot obține ușor un job înaintea celor cu diplomă.

412 de ajutoare de șef de post caută să angajeze Ministerul de Interne. Unul dintre ei va ajunge în comuna Gostinari din județul Giurgiu. De altfel majoritatea angajaților vor fi distribuiți în secții din mediul rural, cu condiții precare, departe de „civilizatie”.

Și nu e tot. Nici în interior nu arată mai bine. Despre apă curenta sau toaletă nici nu -poate fi vorba. Polițiștii sunt
nevoiți să meargă la săteni sau la zeci kilometri distanță, la benzinării, când au nevoie de o baie. 7 ani a lucrat Dan Saltelechi aici. A fost chiar ajutor de șef de post – poziție vacantă acum.

La câțiva kilometri distanță, polițiștii dintr-o localitate apropiată sunt norocoși. Au toaletă. Condițiile sunt însă la fel de mizere.

Procedura de selecție nu e dificilă – o probă sportivă eliminatorie și rezolvarea unui chestionar. De asemenea,
viitoarele ajutoare de șerif – cum sunt numiți ironic șefii de post – trebuie să fi luat bacalaureatul, să știe să scrie și să vorbească în limba română, să nu facă parte dintr-un partid politic și să nu fie urmăriți penal. Sunt acceptați chiar și cei care au fost reabilitați.

Candidații mai au nevoie și de un aviz psihologic și medical. Dacă au fost admiși, timp de 24 de luni vor trebui să
efectueze un curs de inițiere de 3 luni. Sindicatul Europol atrage atenția că această pregătire nu este suficientă.

Total
0
Shares
Total
0
Share