Politicienii și experții climatici negociază cea mai cuprinzătoare evaluare științifică a schimbărilor climatice. Mizele sunt istorice - Focus Prima TV

Politicienii și experții climatici negociază cea mai cuprinzătoare evaluare științifică a schimbărilor climatice. Mizele sunt istorice

În timp ce inundațiile și incendiile continuă să provoace pagube tot mai însemnate în toată lumea, cercetătorii în domeniul climei se întâlnesc zilele acestea pentru a finaliza cea mai cuprinzătoare evaluare științifică privind starea încălzirii globale din 2013 și până în prezent, notează BBC News.

În următoarele două săptămâni, grupul interguvernamental de experți al ONU însărcinat cu evaluarea riscurilor asupra încălzirii globale datorată efectelor activității umane (IPCC) va discuta despre efectele schimbărilor climatice în plan global cu reprezentanți ai 195 de guverne.

Experții spun că raportul care va reieși după acest maraton al discuțiilor va reprezenta un „apel de trezire” pentru statele lumii, în ceea ce privește lupta împotriva fenomenelor meteorologice extreme. 

Total
0
Shares
Total
0
Share