Poliţiştii de frontieră au destructurat o reţea care făcea contrabandă cu ţigări - Focus Prima TV

Poliţiştii de frontieră au destructurat o reţea care făcea contrabandă cu ţigări

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Botoşani, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, au destructurat o reţea care desfăşura activităţi ilicite în sfera contrabandei cu produse accizabile şi care acţiona pe raza judeţului Botoşani, se arată într-un comunicat de presă transmis, sâmbătă, de purtătorul de cuvânt al STPF, Minodora Răcnea.

Potrivit sursei citate, în acest dosar au fost desfăşurate, sâmbătă, 11 percheziţii domiciliare în mai multe locaţii de pe raza judeţului Botoşani, la care au participat poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, poliţişti ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani şi jandarmi din Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani.

“În urma unor activităţi informativ-operative desfăşurate în perioada martie 2021-februarie 2022, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Tribunalului Botoşani, au derulat acţiuni specifice pentru documentarea activităţii infracţionale a unor persoane care desfăşurau activităţi ilicite în sfera contrabandei cu ţigări. În fapt, din actele administrate în cauză, până în prezent, au rezultat indicii privind existenţa şi funcţionarea unei reţele infracţionale care acţiona pe raza judeţului Botoşani, în scopul introducerii ilegale de ţigarete în România, prin achiziţionarea de cantităţi de ţigarete, cu timbru de acciză Republica Moldova provenite din fapte de contrabandă”, a precizat oficialul STPF.

Potrivit anchetatorilor, reţeaua colecta, transporta, depozita şi comercializa ţigările prin intermediari sau direct în scopul obţinerii de beneficii financiare.

“Membrii acesteia aveau legături bine închegate între ei pe segmente relaţionale şi momente acţionale, cu aport diferit adus la îndeplinirea rezoluţiilor infracţionale în funcţie de posibilităţile de acţiune ale fiecăruia. Astfel, urmare a activităţilor specifice desfăşurate în baza delegărilor dispuse în cauză, constând în investigaţii şi supravegheri informativ-operative, au fost identificaţi 15 cetăţeni români şi moldoveni, membri ai reţelei”, a mai precizat Răcnea.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani şi Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti au identificat şi indisponibilizat de la membrii acestei reţele peste 17.000 de pachete de ţigarete, în valoare de 212.500 lei, care urmau a fi valorificate în mod ilegal în ţară, acestea fiind introduse în România peste albia râului Prut, din Republica Moldova, folosind mijloace improvizate sau ambarcaţiuni de mici dimensiuni.

În urma percheziţiilor de sâmbătă, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, peste 23.600 de lei, aproximativ 9.000 de euro, opt telefoane mobile, 12 cartele sim, o barcă pneumatică şi diferite înscrisuri.

De asemenea, în baza unor mandate de aducere, persoanele implicate au fost conduse la audieri.

Sursa: Agerpres

Total
0
Shares
Total
0
Share