Polițiștii, marea problemă a poliției - Focus Prima TV

Polițiștii, marea problemă a poliției

Lucian Bode dă de pământ cu angajații din subordine! Ministrul de Interne cere evaluarea tuturor polițiștilor din țară. Reacția sa vine la scurt timp de ce un agent din Capitală a accidentat mortal un copil pe trecerea de pietoni. Sistemul este măcinat însă de cazuri tot mai numeroase în care competența profesională a angajaților MAI e pusă în discuție.

În urmă cu câteva zile, la doar câțiva kilometri de Capitală, în Bolintin Vale un bărbat era ucis după ce a fost lovit cu o piatră. Lipsa de implicare a polițiștilor a fost cât pe ce să aprindă un conflict inter-etnic. Ministrul de resort a decapitat conducerea poliției din Giurgiu. Problemele sistemului sunt însă mult mai mari, susține Lucian Bode.

Tot cu demiteri și nimic altceva s-a soldat și intervenția eșuată a polițiștilor din martie anul trecut. Atunci, o
sechestrare de persoane din Onești s-a sfârșit tragic. Șeful poliției băcăuane și adjunctul său au fost înlocuiți. Procurorii au deschis oamenilor legii un dosar pentru neglijenâă în serviciu.

Un alt caz care a scos la suprafață problemele grave din sistem a fost cel în care mai mulți polițiști ai secției 16 din
Capitală ar fi torturat 2 oameni. Ulterior, unul dintre aceștia a murit.

Nouă agenți de poliție au fost acuzați de lipsire de libertate, tortură și purtare abuzivă în acest caz. Valul de probleme care macină instuția pe care o conduce, la determinat pe Lucian Bode să anunțe și primele măsuri.

La nivel național, Poliția Română are peste 50 de mii de angajați.

Total
0
Shares
Total
0
Share