Polițistul a dat detalii despre tragedie - Focus Prima TV

Polițistul a dat detalii despre tragedie

Prezent pentru a treia oară în faţa anchetatorilor, poliţistul care a accidentat mortal o fetiţă săptămâna trecută pe o trecere din Bucureşti a făcut, într-un final, declaraţii. „Înmărmurit”, așa cum l-a caracterizat avocatul familiei
Raisei, a rememorat ziua tragediei. A recunoscut că avea viteză în acel moment, însă susține că NU le-a văzut pe cele două fete.

Sunt întrebări la care agentul Constantin Popescu a refuzat să le răspundă jurnaliştilor, dar nu şi anchetatorilor.
Poliţistul a vorbit de această dată în fața procurorilor, prezent pentru a treia oară la audieri. A venit însoțit de avocatul său și nu a scos nicio vorbă, nici la intrarea în sediul Parchetului de pe lângă judecătoria Sectorului 1, nici la ieșire. La audieri a fost prezent și avocatul familiei fetiței de 13 ani care a murit.

Bărbatul a recunoscut în fața anchetatorilor că și-a schimbat geaca, pentru a nu fi recunoscut și a nu intra în conflict cu martorii.

Polițistul a mai spus că nu știa să ofere primul ajutor și a cerut indicații de la operatorul 112. Nu a putut însă să spună procurorilor unde a făcut cursul de condus preventiv obligatoriu în meseria sa, care îi apare în dosar ca fiind făcut. Joi, pe 13 ianuarie, Raisa și Maria au fost lovite în plin pe o trecere de pietoni din Sectorul 1 de autospeciala de poliție codusă de Constantin Popscu. Fetitele se țineau de mână în acel moment. Raisa nu a supraviețuit.

Familia Raisei cere despăgubiri de 6 milioane de euro. Între timp, suspectul încă se află sub control judiciar, iar
oamenii legii continuă cercetările pentru infracțiunea de ucidere din culpă.

Total
0
Shares
Total
0
Share