Polonia interzice aproape în totalitate avortul. Decizia justiției a intrat în vigoare - Focus Prima TV

Polonia interzice aproape în totalitate avortul. Decizia justiției a intrat în vigoare

GDANSK, POLAND – 2020/10/24: Protesters wearing face masks hold placards during the demonstration. The Constitutional Tribunal examined the motion of a group of deputies regarding the so-called eugenic abortion. Demonstrators were protesting against the Tribunal’s findings which declared abortions performed in the event of suspicion of severe fetal defects to be inconsistent with the Constitution. (Photo by Mateusz Slodkowski/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Polonia interzice aproape în totalitate avortul, odată cu publicarea în Monitorul Oficial a hotărârii Tribunalului. Potrivit guvernului polonez, decizia va intra în vigoare imediat după publicare, adică cel mai probabil miercuri. Singurele excepții admise sunt în cazul sarcinilor rezultate după un viol sau un incest sau atunci când viaţa mamei este în pericol.

Guvernul polonez a anunţat miercuri că decizia Tribunalului constituţional prin care avortul este practic interzis în Polonia intră în vigoare după publicarea hotărârii, în aceeaşi zi, în Monitorul Oficial, informează AFP, citată de Agerpres.

“Tribunalul constituţional a prezentat o justificare scrisă a hotărârii privind protecţia vieţii. Conform prevederilor constituţionale, hotărârea va fi publicată astăzi (miercuri) în Monitorul Oficial”, a anunţat Centrul de informare al guvernului, pe Twitter.

Tribunalul constituţional a interzis în octombrie întreruperea voluntară a sarcinii în caz de malformaţie gravă a fătului, statuând că aceasta este “incompatibilă” cu textul Constituţiei, ceea ce duce la interzicerea practic a tuturor întreruperilor de sarcină, exceptând în cazul celor rezultate după un viol sau un incest, sau atunci când viaţa mamei este în pericol.

Total
0
Shares
Total
0
Share